Οι Εγκαταστάσεις μας


   Οι καινούργιες εγκαταστάσεις μας, είναι κατασκευασμένες το 2019, αποτελούμενες από ένα ενιαίο κτήριο 800 τ.μ. ,  μπορούν να σας εξασφαλίσουν οποιοδήποτε προϊόν με ασφάλεια, και στην καλύτερη ποιότητα, βάσει όλων των κανόνων και των διατάξεων υγιεινής, καθώς είναι διαπιστευμένες με όλες τις απαραίτητες ειδικές άδειες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που χρειάζεται μία βιομηχανία ώστε να εφαρμόζουν το διεθνές σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP. Επιπλέον είναι πιστοποιημένες με ISO 22000:2018 από την TUV AUSTRIA Hellas.


Χωρισμένες σε τρεις τομείς, οι εγκαταστάσεις Foteinos Mare μπορούν να επεξεργαστούν κάθε είδους αλίευμα (δίθυρα μαλάκια, καρκινοειδή, κεφαλόποδα, ιχθύες όλα έτοιμα για αποστολή σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

   Στον τομέα της επεξεργασίας των οστράκων



    Η χώρος επεξεργασίας των ψαριών αποτελείτε από ένα σύνολο μηχανημάτων διαφορετικής λειτουργίας το καθένα, όπου κάθε ψάρι καθαρίζεται με φρέσκο κρυστάλλινο νερό, και καταψύχεται ολόκληρο ή τεμαχισμένο με την μέθοδο IQF.

    Ο τομέας των ολοθουρίων διαθέτει τις απαραίτητες συνθήκες και τα κατάλληλα μηχανήματα για την παραγωγή μόνο ποιοτικών κατεψυγμένων ή αποξηραμένων ολοθουρίων κατηγορίας τροφίμων.

Η συσκευασία όλων των κατεψυγμένων προϊόντων μας γίνεται με τη διαδικασία του κενού αέρος (VACUUM). Eίναι η διαδικασία εξαγωγής αέρα γύρω από ένα προϊόν και στη συνέχεια η στεγανοποίηση της αδιαπέραστης συσκευασίας. Προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση, την αλλοίωση και τις επιμολύνσεις ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον όγκο του.

Όσο πιο γρήγορα καταψύχεται ένα προϊόν, τόσο καλύτερα θα διατηρηθεί η ποιότητά του. Κατά τη διάρκεια της ταχείας κατάψυξης (shock freezing) δημιουργούνται παγοκρύσταλλοι μικρού μεγέθους, σε αντίθεση με τη βραδεία κατάψυξη όπου δημιουργούνται μεγάλοι παγοκρύσταλλοι. Η δημιουργία μικρών παγοκρυστάλλων ελαχιστοποιεί τη διάχυση νερού από το εσωτερικό των κυττάρων, οι κυτταρικές δομές του προϊόντος δεν καταστρέφονται και τα θρεπτικά συστατικά του παραμένουν άθικτα. Η διαδικασία της ψύξης αποτελεί την ιδανικότερη μέθοδο για να διατηρηθεί ένα προϊόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάσει φρεσκάδα, ποιότητα, γεύση και θρεπτικές ουσίες. Η κατάψυξη εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών, καθυστερεί την αλλοίωση των τροφίμων και τα διατηρεί ασφαλή.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε στα προϊόντα μας την ποιότητα και φρεσκάδα που εσείς θέλετε.

Συσκευασία-Τυποποίηση με την τελευταία λέξη της Τεχνολογίας

  Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανίας θαλασσινών, ο ρόλος της τεχνολογίας έχει γίνει όλο και πιο σημαντικός, ιδίως στον τομέα της συσκευασίας. Η Foteinos Mare είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία φέρνουν επανάσταση στον τρόπο επεξεργασίας των θαλασσινών, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα φτάνουν στους καταναλωτές με τη βέλτιστη φρεσκάδα, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

  Μεταξύ των διαφόρων μεθόδων συσκευασίας, τρεις είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι: η συσκευασία Skin, η συσκευασία υπό κενό (Vacuum) και η συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (MAP). Αυτή η τριάδα αντιπροσωπεύει ένα αρμονικό μείγμα καινοτομίας που διασφαλίζει ότι τα θαλασσινά φτάνουν στους καταναλωτές σε βέλτιστη κατάσταση.

   Από τις αυτοματοποιημένες γραμμές επεξεργασίας έως τις έξυπνες λύσεις συσκευασίας, οι καινοτομίες αυτές όχι μόνο ενισχύουν την αποτελεσματικότητα αλλά συμβάλλουν επίσης στη συνολική ποιότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των προϊόντων θαλασσινών. Η υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών τοποθετεί τον κλάδο για ένα μέλλον όπου τα θαλασσινά θα φτάνουν στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση, υποστηριζόμενα από προηγμένες και περιβαλλοντικά συνειδητές πρακτικές συσκευασίας.